קטגוריות
מאכלים

עוף צלוי – גם טעים וגם בריא

כמעט כל אחד אוהב לאכול עוף. השאלה היא באיזו וריאציה ? אם בעבר העוף היחידי שהונח על השולחן היה בתור שניצל או רגל עוף "מכובסת" כיום העוף הינו עולם ומלואו בתחום הקולינריה. ניתן להכינו שלם או רק חלקים מסוימים, לבשל בסיר, לטגן, לצלות, לשים על הגריל ועוד. אולם העוף העסיסי ביותר יתקבל בשיטת הצלייה.

כיצד צולים עוף ?

בניגוד לכל שאר שיטות הבישול, צליית העוף מאפשרת לו להישאר עסיסי ולשמור על מיציו, בעוד ששיטות רבות אחרות גורמות לעוף להתייבש. ניתן להכין עוף צלוי בתנור על ידי עטיפתו בנייר כסף ובכך נמנע ממנו תהליך הייבוש. אפשרות נוספת היא להכין עוף צלוי מחזה העוף ולא מהרגליים. במקרה זה, בקשו מהקצב להשאיר על החזה את העור וכך, בתהליך הצלייה חזה העוף לא יתייבש.

עוף צלוי – בריאות בהתגלמותה !

בשר העוף עצמו הינו דל בקלוריות לעומת בשר בקר. אולם אם תבשלו עוף בתנור תהיו חייבים לתבלן אותו במרינדה כלשהיא. אם המרינדה עצמה משמינה או עשויה מחומרים שאינם בריאים, אין לעוף כל תועלת בריאותית. לעומת זאת אם תכינו עוף צלוי, אין להוסיף מרינדה כלל. תבלנו אותו קלות במלח ופלפל, והצמידו אליו תבלינים טריים על פי העדפתכם האישית כגון גבעולי רוזמרין, עלי טימין וכו'. לסיום עטפו את העוף בנייר כסף והמון אהבה והכניסו לתנור.

מה לגבי תוספת ?

ירקות חלוטים או מאודים הינם תוספת מצוינת לעוף צלוי. אפשרויות כגון תפוחי אדמה אפויים בתנור, שעועית ירוקה חלוטה, אספרגוס, בטטות מאודות ועוד. תוספת נוספת מומלצת הינה אורז. לעוף צלוי יש מיצים רבים עשירים בטעם, אשר יתמזגו עם אורז בצורה מושלמת. מומלץ לבחור באורז תאילנדי, הודי או פרסי כך שהגרגרים לא ידבקו זה לזה והמרקם שלו יהיה גם נעים וגם טעים בכל ביס. עקב אותם מיצים של העוף הצלוי, לא מומלץ לתבל את האורז בצורה משמעותית. מעט מלח ופלפל יעשו את העבודה בצורה טובה מאד.

ניתן לצלות גם במחבת

דרך נוספת לצליית חזה עוף הינה במחבת. שימו לב כי המחבת חייבת להיות מחבת פסים או מחבת מיוחדת שאין בה צורך בשימון. ברגע שתשימו שמן במחבת הצלייה תהפוך לטיגון ולא יהיה לה כל ערך. חשוב להקפיד שחזה העוף יהיה עטוף בכמה שיותר עור על מנת לשמור את המיצים בתוכו. הקפידו לצלות את העוף מכל צדדיו על מנת שיקבל צבע יפה ואחיד ויתבשל בכל צדיו.

כתיבת תגובה