קטגוריות
טיפולי שיניים מה חדש

שתלים דנטליים – מהן האפשרויות?

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים באפשרות של יישום שתלים דנטליים על מנת להשלים חוסרי שיניים בפיהם. הטכנולוגיה קיימת כבר מאז שנות ה- 40 של המאה הקודמת אך כיום בעקבות קפיצת מדרגה טכנולוגית מדובר באחוזי הצלחה גבוהים ביותר ובעלויות נמוכות בהרבה. השתלים הדנטליים הינם אלמנטים דמויי ברגים שמוחדרים לעצמות ולמעשה מחקים את שורשי השיניים הטבעיות. בשורות הקרובות נסקור עבורכם את כל סוגי השתלים הקיימים כך שתדעו לקראת מה אתם הולכים.

שתלים דנטליים להשלמת שיניים בודדות

כאשר מדובר בהשלמה של שיניים בודדות או במספר מועט של שיניים, ניתן להשתמש בשתל דנטאלי בודד פר שן ולהשלים את החוסר בקלות ובמהירות. מדובר בשתל העשוי מסגסוגת טיטניום חזקה ביותר, כזו שאינה מחלידה ואינה גורמת לתגובה דלקתית של הגוף כנגדו. על מנת להשלים שן חסרה רופא השיניים מחדיר את השתל בהברגה לתוך עצם הלסת כאשר על החלק החיצוני מולבש הכתר הרצוי. בהתאם למצב הלסת של המטופל ניתן לבחור בין שתלים דנטליים קצרים, ארוכים, עבים, צרים וכו'.

השלמת סט מלא של שיניים באמצעות שתלים דנטליים

עד כה תואר המקרה הפשוט של יישום שתל דנטלי בודד פר שן יחידה. אך מה ניתן לעשות כאשר בפי המטופל חוסר נרחב יותר של שיניים? ובכן, כיום כבר אין שום צורך להתמודד עם איכות חיים ירודה בעקבות שימוש בשיניים תותבות וכל מה שצריך זה לחפש מרפאה איכותית שמתמחה בהשתלות שיניים מלאות. ניתן למצוא מספר סוגי שתלים שהשימוש בהם מאפשר השלמת סט מלא של שיניים:

• שתלים רגילים – השיטה מתאימה עבור מי שמצב הלסת שלו תקין ויש די עצם על מנת לקלוט את השתלים הרגילים. כיום אף אין שום צורך להשתמש בשתל בודד פר שן אלא ניתן להשלים סט מלא של שיניים תוך יישום 4 עד 6 שתלים בכל לסת (השיטה קרויה all on 4/6). בשתלים הרגילים משתמשים גם על מנת ליישם תותבות נשלפות על גבי 2 עד 4 שתלים בלבד עבור כל לסת.

• שתלי זיגומה – כאן מדובר בסוג של שתלים דנטליים שמוברג בחוזקה אל תוך עצמות הלחי ולא הלסת, כך שלמעשה הם מתאימים גם במצבים של חסר עצם קיצוני בלסת העליונה. היישום של שתלי הזיגומה יכול להסתיים תוך יום אחד בלבד ומאפשר למטופל לצאת עוד באותו היום עם סט מלא של שיניים שנראות טבעיות לחלוטין.

• שתלי מירס – שתלים אלו מתאימים לשימוש בעיקר בלסת התחתונה. השתלים הללו חובקים את עצם הלסת מהכיוון העליון ואילו הברגים מוחדרים מהצד על מנת לחזק את המבנה.

הן שתלי המירס והן שתלי הזיגומה נועדו למצבים בהם יש חוסר בעצם הלסת של המטופל, כאשר במצבי ביניים בהחלט ניתן לשקול פרוצדורות מקדימות לעיבוי העצם, כגון הרמת סינוס, אוגמנטציה לרוחב ועוד.

כתיבת תגובה