קטגוריות
מה חדש

ציורי קיר – העתיד העיצובי של ישראל

מכירים את האנשים שמעצבים את ביתם במאות אלפי שקלים, ובסוף הפריט המרשים ביותר הוא זה שנרכש במאתיים שקל בשוק? כשמדובר בעיצוב ברמה העסקית / עירונית / ציבורית, פני הדברים עשויים להיות דומים למדיי – מקשטים את העיר במזרקה יקרה, ובסוף מה שתופס את העין הוא ציור קיר צבעוני. אז בואו נכיר את ז'אנר העיצוב הציבורי הכי צבעוני, הכי מיוחד והכי יצירתי של השנים האחרונות – ציורי קיר לעסקים, מוסדות ציבור ושטחים עירוניים.

ציורי קיר – מעט היסטוריה על הטרנד המרהיב

ציורי הקיר אותם אנו מכירים היום הם למעשה תוצר של ציורי הגרפיטי המוכרים, שעדות לקיומם קיימת עוד מימי האימפריה הרומית. במאה ה-20' כבר הפך הגרפיטי לסמלם של כנופיות רחוב אמריקאיות, שבכך סימנו את הטריטוריה שלהם. במרוצת השנים, הפכו אותם ציורים לנחלת הכלל, וכללו גיוון מסרים, אמצעים אומנותיים מתקדמים ויופי המשלב חכמה, יצירתיות ועומק. כך נולדו ציורי הקיר המדוברים של ימינו, שהפכו במהירות הבזק להפתעה העיצובית של שנות האלפיים.

מדוע ציורי הקיר כל כך פופולאריים?

מעצבים מתחום המרחב הציבורי טוענים שכוחם של ציורי הקיר טמון בפשטותם. ניתן להפיק ציורי קיר בכל מקום, הגיוון שלהם אינסופי מבחינת נראות, גודל, צבעים, מסר וכדומה, וכך, בתוך ימים בודדים, ניתן להפוך כל מרחב ציבורי לנעים יותר לעין. תוסיפו לכך את העלויות הלא-יקרות במונחים של מוניציפליים (או של חברות מצליחות), והרי לכם מספיק סיבות להצלחה.

היכן ציורי הקיר נפוצים במיוחד?

השאלה שבכותרת הייתה פשוטה יותר לפני שנים אחדות, כשהציורים לא היו כה נפוצים. את תחילת דרכם במרחב הציבורי, עשו הציורים בעיקר בגני הילדים ובתי הספר היסודיים, במתנ"סים העירוניים ובמועדוניות הילדים. כיום, כש"השמועה" פשטה והיופי הופץ למרחקים, אפשר למצוא אותם בכל מקום – בתי הספר, בתי חולים, בתי כנסת, מגרשי ספורט ומשחק, גני משחקים ואפילו סתם על קירות הכביש המהיר, הגשר העירוני, הכיכר המרכזית או ברחובות הסואנים. בשורה התחתונה, ציורי קיר כבר מזמן אינם אופנה חולפת המתאימה רק למקומות מסוימים, אלא טרנד עיצובי קבוע שלא יעזוב אותנו בעתיד הנראה לעין.

ציורי קיר עירוניים / עסקיים – כיצד זה עובד?

כבר ציינו את פשטות הביצוע של אותם ציורי קיר מדוברים, ועתה נרחיב: השלב הראשון הוא בחירת הציור, בעזרתו האדיבה של אמן הציורים אותו בחרתם. בשלב הבא ייערכו בדיקות מקדימות של גודל, מיקום, מצב הקיר, אתגרים אפשריים ועוד. עבודת הציור, שנעשית לרוב בטכנולוגיית "צבע אוויר" המתקדמת והלא-רעילה, אורכת לרוב בין יום לשלושה ימי עבודה, תלוי במורכבות הציור. והמחיר? שוב, תלוי בפרמטרים שונים, אך זול משמעותית ממרבית האלמנטים העיצוביים הקיימים למרחב הציבורי…

כתיבת תגובה