קטגוריות
סושי

סושי טריוויה: עובדות מעניינות על סושי

ישנן כמה עובדות על סושי שאינן נכללות בדרך כלל במאמרים רגילים על סושי- אך הן עדיין מעניינות מספיק בשביל לכתוב אותן. לכן, במאמר הבא אספנו עבורכם מבחר עובדות מעניינות, משעשעות ואפילו מוזרות על סושי, סאשימי, מאקי ומאכלים יפניים נוספים הנקשרים לאכילת סושי. זהו לא מאמר רגיל על סושי, אלא אוסף של נקודות למחשבה, שאולי יגרמו לכם לחשוב קצת יותר על העולם הגדול של סושי, ואולי גם ישאירו אתכם רעבים לעוד. בואו נתחיל.

v      עד לפני כמה שנים, שף סושי מקצועי (הנקרא ביפנית "איטאמה") היה חייב לעבוא עשר שנים של אימונים בטרם יזכה לעבוד במסעדה. כיום, הדרישה לשפים היודעים להכין סושי היא כה גבוהה, עד שרבים מהם מתחילים לעבוד רק לאחר שנה או שנתיים של אימונים (ביפן), ואפילו לאחר כמה חודשים בלבד (במערב).

v      בערך שמונים אחוזים מסך כל דיג הטונה הכחולה בעולם משמש להכנת סושי, וזהו המרכיב היקר ביותר במנה.

v      סושי הומצא בערך במאה השניה לספירה, והחל כשיטה לשימור דגים ביפן.

v      שר החקלאות ביפן הקים פאנל של מומחים כדי לדון במערכת של הנפקת תעודות למסעדות סושי ברחבי העולם. "פשעים גסטרונומיים" אפשריים כוללים חיתוך הדג לפרוסות עבות מידי, שימוש ביותר מידי או פחות מידי וואסאבי ובישול יתר של האורז. תיירים יפניים במסעדות סושי במערב התלוננו גם על טמפורה שמנונית מדי, נודלס חיוורות וחסרות חיות ואצות שאינן פריכות מספיק. השר אמר שמטרתו הייתה "להפית את הגסטרונומיה היפנית המסורתית" ו"לשפר את האמינות של המזון המוסרתי של ארצנו- סושי" במדינות זרות.

v      המחיר הגבוה ביותר ששולם אי פעם עבור טונה כחולה המיועדת להכנת סושי היה 396,000 דולרים עבור דג במשקל 342 קילוגרם, בינואר 2011, בשוק הדגים בטוקיו. מה שהופך את העובדה הזאת ליותר מעניינת הוא שהשיא הזה נקבע בדיוק עשר שנים לאחר שנקבע השיא הקודם.

v      כמו חרב של סמוראים, יש להשחיז כל יום את להב הסכין של שף סושי מקצועי. זה חשוב במיוחד כאשר מכינים סאשימי- פרוסות דקיקות ביותר של דג.

v      יום הסושי הבינלאומי הראשון היה בשמונה עשר ליוני, 2009, והוא מוקדש כולו לחגיגות של המנה היפנית המפורסמת הזו. הכינו את הצ'ופסטיקס שלכם, בקרוב מגיע עוד יום סושי!

v      רולים של סושי בסגנון "אין-סייד אאוט"- כלומר סושי בו האורז עוטף את המנה מבחוץ והאצות מגולגלות בתוכו- הם המצאה אמריקאית. למעשה, סושי מסוג זה לא התקיים ביפן עד העת האחרונה, והגיעו ליפן בעקבות ההמצאה האמריקאית.

v      ואם כבר באמריקאים עסקינן- הידעתם שבעוד הישראלים נוהגים לאכול סושי בריא מאוד עם תוספות מסורתיות בלבד, האמריקאים נוהגים להוסיף למנות סושי סוכר, חומרי טעם וריח ומלח רב?

v      שפים רבים המתמחים בהכנת סושי מאמינים שהלקוח אוכל לא רק עם הפה שלו, אלא גם עם העיניים. לכן, הכנת סושי מסורתי דומה ממש לעיצוב גינת זן קטנה.

v      מבין התוספות השונות לסוגי סושי, לצדפות יש למעשה יותר טעם מלכל סוג של דג. בבארים של סושי בטוקיו העתיקה, הלקוחות העדיפו לעיתים קרובות צדפות מבושלות על פני דגים נאים. בישראל הנושא פחות תפס, גם בגלל המחיר וגם בגלל שצדפות אינן כשרות.

כתיבת תגובה