קרקפת יבשה אשר אינה מכוסה בשכבת שומן דקה יוצרת שיער חסר ברק וגמישות. אך מלבד החסרונות האסתטיים, קרקפת יבשה מביאה להופעת קשקשים. גם כמות גדולה מדי של שומן על העור יכולה ליצור קשקשים, שהם למעשה כמות גדולה של תאים הנושרת יחד כקבוצה.
שימוש בשמפו נגד קשקשים וטיפולים תרופתיים בהתייעצות עם רופא הם דרך טובה להתמודד עם בעיות מן הסוג הזה. מלחמה נגד קשקשים צריכה להיות חלק מהשגרה, משום שהקשקשים נוטים לחזור ולהופיע. ישנן סיבות שונות לגירוד בקרקפת ולכן תכשירים נגד קשקשים חייבים להתאים למבנה העור הספציפי של המשתמש. על מנת לייצר מוצרים נגד קשקשים יש לשמור על פיקוח, בקרה וליווי של גורמים מקצועיים. רופאים בתחום העור והקרקפת מודעים לקשיים בטיפול נגד קשקשים ולכן משתמשים במשאבים רבים על מנת לחקור את הנושא.
איזו אוכלוסייה סובלת מקשקשים?
קשקשים קיימים בקרב כל האוכלוסייה ללא יוצא מן הכלל. רובנו מכירים את המאבק נגד קשקשים בהקשר של גברים, אך האמת היא שגם נשים, צעירים וילדים עשויים לסבול מקשקשים ברמה כזו או אחרת. קשקשים הם חלק ממבנה הגוף והעור, והם אינם מבדילים בין מין וגזע. אי אפשר לומר כי יש אוכלוסייה הסובלת יותר מקשקשים, אך אין ספק כי רווקים ורווקות נפגעים מכך באופן מהותי.
ההשלכות של תופעת הקשקשים
הקשקשים מביאים לירידה בביטחון העצמי, לקשיים בניהול מערכות יחסים ולעיתים לתופעות חמורות מכך. הפעמים הראשונות בהן מופיעים קשקשים הם גילאי העשרה, כאשר השכיחות גבוהה לאחר גיל 65. תכשירים נגד קשקשים צריכים להתאים לא רק לאופי הקרקפת והעור אלא גם לגיל ולמצב הביולוגי.
בעיה כרונית החוזרת על עצמה
קשקשים לא נחשבים למחלה אלא לבעיה כרונית. שנים רבות ניסו מדענים למצוא פיתרון לקשקשים, אך רק לאחרונה חלה התקדמות אשר הביאה לפיתוח מוצרים לשימוש אישי. יעילות, עקביות וסבלנות הם תכונות המפתח במלחמה נגד קשקשים. היות ומדובר על תופעה אשר חוזרת על עצמה בשל התפתחות מסוימת של תאי העור, קשה להיפטר מקשקשים בצורה חד פעמית. מוצרי שמפו נגד קשקשים מכילים לדוגמא תרכובות אבץ, אשר ההשפעה שלהן היא בעיקר על פטריות וחיידקים. מוצרים אלו יעילים נגד קשקשים, בעיקר עבור אנשים הסובלים מקרקפת יבשה.
גם אתם יכולים להילחם בקשקשים
בעיית קשקשים חריפה מחייבת התייעצות עם גורם מקצועי. לצד שימוש בתכשירים המוכחים כיעילים יש לבחון את מצב העור, לנסות לשנות את התזונה, להימנע מחפיפות יתר, לנסות להמעיט בביקור באזורים יבשים, בכניסה לבריכה ובכניסה לים ובעיקר לעקוב אחר התקדמות הטיפול. ניתן לעשות זאת באופן עצמאי, אך חשוב לשמור על עירנות. הקשקשים הם אמנם לא תופעה נעימה, אך בסופו של דבר מדובר על בעיה הפוגעת באיכות החיים באופן מינימאלי ואפשר להתמודד איתה.