קטגוריות
כללי

תכנון ועיצוב משרדים

האם נוח לכם במשרד שלכם? אנו לא מודעים לכך, אך סביבת עבודתנו משפיעה מהותית על הביצועים ועל היעילות שלנו. תכנון ועיצוב משרדים אינם מסתכמים רק באסתטיקה, אלא גם בהגברת היעילות ובכמות העבודה הנעשית. למשרד שבו אתם שוהים, יש השפעה על היכולת שלכם להתמקד ועל הפרודוקטיביות שלכם – ואין זה משנה אם אתם עובדים מהמשרד הביתי או ממשרד חיצוני. אז איך מפיקים את המקסימום מעיצוב המשרד ומשפרים את היעילות? לפניכם כמה טיפים לשדרוג המשרד, בין אם מדובר במשרד ביתי או במשרד חיצוני:

לפני הכל, קחו צעד אחורה והתבוננו במשרד – נסו לדמיין: איך הייתם מסדרים את המשרד, כדי לעבוד ביתר נוחות ויעילות? קחו בחשבון את כל האלמנטים: כיסאות, שולחנות, ארוניות אחסון, מדפסות וכו'.

אחת ולתמיד: היפטרו מריהוט לא נוח ואל תתפתו לרכוש ריהוט מאיכות ירודה – ריהוט באיכות ירודה רק יוביל לבעיות בריאות. שימו לב: כאשר רוכשים ריהוט משרדי – חשוב שיהיה ניתן לכוונן את הגובה של הכיסאות ויש לבחור בכיסאות שמעניקים תמיכת גב. אם התקציב מוגבל, יתכן שעדיף להשקיע בפריט אחד ולהמתין זמן מסוים עד לרכישת השני. עדיף לרכוש ריהוט איכותי, עמיד ונוח, מאשר לקנות ריהוט באיכות ירודה, שלא יאריך ימים.

תכננו מקום או פינה שמיועדים לרגיעה ומנוחה

אתם בוודאי רוצים לעבוד ללא הפסקה כדי לסחוט מעצמכם כל טיפת מיץ, אבל עבודה מרובת שעות ללא הפסקה, רק תוביל למצב ההפוך – שחיקה מהירה ועייפות גדולה. לכן, כדאי לתכנן מקום שמיועד למנוחה ולריענון, שבו אפשר לאכול או לשתות קפה ולנוח.

הקדישו מחשבה לרושם הראשוני

איך נראית הכניסה למשרד? האם אתם מתביישים להראות לחברים, לקוחות, משפחה, את המשרד שלכם? כמה מקומות ישיבה עם פריטי נוי (תמונה יפה וכו'), ישפרו את מראה הכניסה, משמעותית.

היפטרו מהבלגן

בלגן הוא אחד הדברים שפוגע בפרודוקטיביות, מכיוון שהוא מסיח את הדעת. ככל ששולחן העבודה שלכם יהיה פנוי יותר, כך תוכלו להתרכז טוב יותר בעבודה שלכם. כמו כן, סדר וניקיון הם חשובים, גם כדי שהמשרד ייראה ייצוגי ונאה בעיני הלקוחות. במשרד קטן, חשוב להקפיד משמעותית על הנושא של סדר וארגון, שכן בלגן בולט בו פי כמה וכמה לעומת משרד גדול.

פחות זה יותר

יתכן שתרצו לרכוש שפע של פריטי נוי למשרד שלכם, אך בכל הקשור למשרד, פחות הוא טוב יותר. יהיה לכם קשה יותר להתרכז בעבודתכם, בגלל תמונות משפחתיות ופריטי נוי רבים על המדפים ועל השולחנות. שמרו על מספר מינימלי של פריטים דקורטיביים. אם תוכלו למצוא כאלו שהם גם שימושיים – מה טוב. לדוגמא – מחזיק עטים נאה.

תאורה

כדאי לעשות סיור במשרד, לבדוק היכן אין מספיק אור. אם אתם לא מסוגלים לראות כמו שצריך, בוודאי שאינכם יכולים לעבוד כמו שצריך. תאורה חלשה מידי, גורמת לנו לאמץ את העיניים ומובילה לעייפות, כאבי ראש, ושלל תופעות לוואי נוספות. במידת האפשר, יש להעדיף תאורה טבעית, שכן העין האנושית מותאמת לאור טבעי, לעומת תאורה מלאכותית פלורסנטית. מבחינה רגשית, אנשים שמחים יותר לעבוד בחלל שיש בו אור טבעי. אנשים רבים מקשרים את האור הקשה של הפלורסנטים, לדכדוך ומרגישים חנוקים וכלואים. מאותה סיבה, יש לאפשר אוויר צח במשרד. באופן טבעי, אנו מושפעים עמוקות מטבע – או מהיעדרו. כאשר אין חלון, אפשר לתלות תמונות של הטבע ולהשתמש בתאורה המדמה אור יום.

אחסנה

מדפים פתוחים אפשר לעטר בפריטים דקורטיביים (עציצים), בעוד שארוניות יכולות לאחסן את כל הדברים הפחות אסתטיים (ערימות ניירת, ציוד משרדי וכו'). בכל הקשור לאחסון – העדיפו אחסון סגור. ככל שהפריטים המשרדיים יהיו מוסתרים ומאוחסנים, כך יכולת הריכוז שלכם תשתפר.

עציצים

צמחי בית הם דרך נפלאה לרענן את החדר ולהכניס חמימות. מדהים כמה פריטים פשוטים כמו עציצים, יכולים להפיח רוח חיים רעננה במשרד שלכם. אפשר לשדרג את המשרד בקלות וללא מאמץ, ע"י רכישת עציצים המותאמים לבית (ולא, הכוונה אינה לעציצים מלאכותיים – זה פשוט לא אותו דבר). בצורה זו אתם בעצם משיגים שתי מטרות – גם משפרים את איכות האוויר במשרד וגם מתחברים לעולם שבחוץ, לטבע. אנו ממליצים לרכוש עציצים עמידים וחזקים, שמצריכים מינימום תחזוקה והתעסקות.

מה ניתן לעשות כאשר מדובר במשרד קטן?

רבים מאיתנו לא יכולים להרשות לעצמם משרד רחב ידיים. בין אם מדובר באחד מחדרי הבית שעשה הסבה או במשרד באזור נחשק, שמפאת יוקרתו מחייב להסתפק במשרד קטן. עיצוב מינימליסטי ונקי יתאים במיוחד למשרדים קטנים, שכן חלל קטן שהוא עמוס מידי, ייראה קלסטרופובי. מראה יכולה לתת אשליה של שטח גדול יותר. רצוי למקמה מול משהו יפה ומושך, כמו נוף הנשקף מבעד לחלון.

דרכים נוספות לרענן את המשרד ולהוסיף לאווירה נעימה:

צביעת קירות – לצביעת הקירות יש אפקט עצום: זו דרך נהדרת ולא יקרה יחסית, לתת למשרד מראה חדש ומרענן.

ניחוחות – לא רק הצבע משפיע על מצב רוחנו, גם הניחוח יכול להשפיע עלינו, על הפרודוקטיביות שלנו. למשל, מנטה – מסייע לשיפור מצב הרוח. קינמון – מסייע לנו להתרכז. לוונדר – מסייע לתחושת רוגע ושלווה.

מוסיקה נעימה – מוסיקה בווליום סביר ולא צורם, יכולה לשפר את מצב הרוח.

כתיבת תגובה