נסו לדמיין לרגע אדם שנולד וגדל בישראל של שנות ה-60-70', עזב את הארץ ורק לאחרונה שב לביקור מולדת. אחד הדברים הראשונים בהם יבחין אותו אלמוני דמיוני הוא שלל המגדלים, רבי הקומות וגורדי השחקים שקמו בשנים אלו. ואכן, בין שלל המהפכות והתמורות שעברו על מדינתנו בשנות קיומה, גם "מהפכת הגובה" בבנייה הושרשה כאן מעל לכל ספק. וכשהטרקטורים והמנופים עובדים במלוא המרץ מצפון ועד דרום, לא בכדי הפכו מקצועות הדורשים שהייה בגבהים למבוקשים כל כך. וכשהביקוש לעבוד בתחום כל כך גבוה גם הסיכוי לפגיעות עולה בהתאם, ויש לדאוג לבטיחות המירבית של העובדים באופן שוטף. כיצד? באמצעות קורס עבודה בגובה.
החשיבות של קורס עבודה בגובה
כאשר מדובר בעבודה בגובה, ישנם כמה 'אויבים' מרכזיים: ראשית, הזלזול. "לי זה לא יקרה", "אני מקפיד על בטיחות תמיד" וכדומה. שנית, העייפות. שעות עבודה רבות, חום, שמש, תחושת נמנום לאחר ארוחת הצהריים וכו'. שלישית, תרבות ה"סמוך". העובד סומך על מנהל העבודה שסומך על הקבלן שסומך על העובד. לאור זאת ובעקבות ריבוי הולך וגובר של מקרי תאונות נפילה מגובה באתרי בנייה בעיקר, נכנס לתוקפו ב- 2008 חוק המחייב כל אדם אשר מועסק בגובה או על סף עומק של שני מטרים ויותר לעבור "קורס עבודה בגובה", אשר יכין אותו לסכנות הכרוכות בתפקיד ובדרכי התמודדות איתן. מאז ועד היום הושלמו מאות קורסים בהם הוכשרו אלפי עובדים, אשר למדו, במשך מספר שבועות עד מספר חודשים (בהתאם לסוג העבודה) שלל נושאים הקשורים לייחוד עבודתם: מהות העבודה, תקנות, סיכונים אפשריים, אחריות מעסיק, ציוד מגן, עבודה נכונה, חובת דיווח ועוד. הקורס כולל לימוד תיאורטי לצד התנסות מעשית ובסיומו מקבל החניך תעודה המאשרת עבודה בגובה.
באילו עבודות קיים הצורך בקורס זה?
ובכן, הרשימה ארוכה וכוללת סוגים שונים של עבודות: עבודות בענף הבנייה עם דגש על מנופים, פיגומים ואביזרי הרמה שונים, עבודות מיזוג וחשמל כמו התקנת ותיקון מזגנים וקווי מתח, עבודות ניקוי חלונות בגבהים ובסנפלינג, עבודות התקנה של חלקי בניין או בדיקת ליקויי בנייה, עבודות בתחום הבמות – תאורה, הגברה, הקמה, עבודות איטום, חיזוק ומיגון מבנים ושלל עבודות נוספות.
בשורה התחתונה, החיים שלכם בידיים שלכם. אל תתנו לשאננות לנצח. עברו קורס עבודה בגובה, יישמו תמיד את כל מה שנלמד, ושימרו על חייכם ומקום עבודתכם כהלכה.