כשממהרים או סתם בכדי לחסוך שלבים בלתי הכרחיים בהכנת עוגה, אפשר להשתמש בקיצורי דרך. אבל זו לא הסיבה היחידה לעשות שימוש בעוגיות או פירורי עוגה בהכנת קינוח, כיוון שלעיתים דווקא מהמצרכים הללו יוצאות העוגות הכי טעימות! ככה שאל לכם להתייאש עם נותרו במקרר כמה פרוסות עוגה שלא היה להן ביקוש או עוגיות שרק ממתינות שיעשו בהן שימוש.
עוגת זברה
אחת העוגות הקלות ביותר להכנה היא גם אחת המרשימות שבהן – עוגת זברה. זוהי עוגת שכבות המורכבת מביסקוויטים וגבינה, אבל הטוויסט הוא בכך שהביסקוויטים בצבע חום, כלומר: שוקולד. זוהי למעשה גרסה משודרגת של עוגת ביסקוויטים. לשם כך תזדקקו לשתי אריזות ביסקוויטים בטעם שוקולד, 500 גרם גבינה לבנה 5%, מיכל שמנת מתוקה, אריזת אינסטנט פודינג בטעם וניל, כוס סוכר וחצי כוס חלב. לפני שאתם ניגשים להכנה, הכינו כוס קפה והניחו אותה בצד להתקרר. מי שאוהב במיוחד את המרירות הנלווית לקפה שחור יוכל להשתמש בקפה שהוכן במקינטה. אין צורך להוסיף לקפה סוכר כיוון שאת המתיקות יקבל מתערובת הגבינה והשמנת.
הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם יציב והוסיפו באיטיות (כמה כפות בכל פעם) את אבקת האינסטנט פודינג. בכדי שהאבקה לא תתעופף לכל עבר כשאתם מקציפים, אפשר לערבב בתחילה בתנועה סיבובית, מעין קיפול. מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית (ללא הקצפה!), לאחר מכן שופכים על התערובת הבהירה את הסוכר, מערבבים שוב ומניחים את הקערה בצד. זו אינה עוגה קשה להכנה אבל ייתכן שהיא תצריך מכם מעט יותר זמן מאשר הכנת עוגת שוקולד. מה שבטוח הוא שהתוצאה תהייה טעימה במיוחד.
עוד רגע ויש לכם עוגת ביסקוויטים
זוכרים את הקפה שהכנו מקודם? שפכו אותו לקערית עמוקה וטבלו בתוכו את הביסקוויטים. אחד בכל פעם. אל תמהרו לשפוך את כל הביסקוויטים לתוך הקפה כיוון שאם תשאירו אותם שם יותר מ-15 שניות הם יאבדו את צורתם ותישארו עם מה שנראה יותר כמו דייסה כמה שניות בתוך הקפה וישר לתבנית. בשורות או טורים, העיקר שיווצר משטח אחיד ללא הבדלי גובה. כאשר תחתית התבנית מכוסה כולה ביסקוויטים שופכים מעל כשליש מכמות הבלילה, מיישרים ועוברים לשכבה הבאה. השכבה האחרונה צריכה תמיד להיות ביסקוויטים. אם סידרתם את הביסקוויטים בתבנית אולם נותרו רווחים בצדדים, תוכלו לשבור את הביסקוויטים ולהניח חתיכות קטנות יותר ברווחים הללו. אל תחששו מחוסר האחידות, אחרי כמה שעות במקרר תהפוך שכבת הביסקוויטים לאחידה. מכניסים למקרר וממתינים בסבלנות.
רוצים להפוך את עוגת הזברה שלכם לעוגת שוקולד?
אתם יכולים להוסיף לתערובת מיד לאחר שעירבבתם את הגבינה עם השמנת המוקצפת נטיפי שוקולד צ'יפס או לערבב עם הקצפת מעט גנאש שוקולד לבן. אם אתם עושים זאת, הורידו מעט מכמות הסוכר.