קטגוריות
סושי

סושי: להכין, להזמין, לצאת

על כך שצריך לאכול כמה שיותר סושי כבר אין וויכוח. על כך שסושי הוא בריא וטעים ועושה את העולם למקום טוב יותר גם אין כבר צורך לדבר. על כך שכדאי לנצל את הזמן שניתן לנו על פני האדמה כדי לאכול כמה שיותר סוגים של מאכל אקזוטי ומיוחד זה כבר נכתבו מילים בשפע. שאלה שעדיין עומדת על הפרק היא שאלת צורת הצריכה של המאכל הזה: האם יש להכין אותו בבית? האם עדיף להסתמך על הזמנות סושי? האם מוטב לצאת ולאכול במסעדות סושי בתל אביב? איזו אפשרות היא הנכונה?

להכין בבית

ישנם אנשים רבים שסבורים שמי שאוהב סושי חייב להכין אותו בבית. לפי דעה זו כל מי שמתחמק מהחובה להכין סושי בבית חוטא לאמת הפנימית שלו. אהבה אמיתית למאכל היפני מתבטאת בכך שהאדם מכין אותו לבד בין כותלי ביתו ונהנה מעמל כפות ידיו. כדי לעמוד בדרישה הזו ישנם כיום אפשרויות רבות העומדות בפני מי שעדיין איננו יודע איך מכינים את המאכל היפני בביתו. בעזרתם של כמה קורסים וסדנאות וכמות נאה של מרשרשים כל אחד יכול ללמוד כיצד להכין סושי.

הזמנות סושי

אחרים טוענים בהתלהבות שהדרך האמיתית ליהנות מאכילת סושי היא מבלי לטרוח להכין אותו. הדרך הנכונה היא להשתמש בשירותי הזמנות סושי שהפכו מאוד שכיחים במקומותינו וליהנות מהטעמים ומהמרקמים בין ארבעת קירות הבית אבל מבלי כל המאמץ הנדרש להכנת רולים מסוגים שונים. ישנה דעה שרווחת בקרב הקבוצה שמעדיפה הזמנות סושי שהמאכל הזה טעים רק אם מישהו אחר טורח להכין אותו עבורך וגם מביא אותו אל סף ביתך כדי שתוכל להרגיש כמו קיסר יפן – או לפחות להרגיש כמו שאתה חושב שהקיסר הזה מרגיש.

לאכול בחוץ

קבוצה אחרת טוענת שהדרך הלגיטימית היחידה לאכול סושי היא במסעדה. כיודע לכולנו יש הרבה מאוד מסעדות סושי בתל אביב או בכל עיר אחרת בארץ ועל כל אחד מאיתנו למצוא את המסעדה שמתאימה לו, לטעמו ולתלוש המשכורת שלו. רק במסעדה ניתן לקבל את השירות הנכון, את הטעם הנכון, את האווירה הנכונה ואת התפאורה הנכונה. עצם המסע אל המסעדה הוא הכרחי עבור מי שמבקש לחוות את חוויית המסע שניתן לחוות באמצעות אכילת סושי בתל אביב – מסע אל התרבות האקזוטית של יפן.

לאכול אצל חברים

מי שמבקש לשלב את הדרכים השונות של צריכת סושי יכול לבחור באפשרות רביעית: לאכול אותו אצל חברים שמכינים אותו בעצמם. כך ניתן ליהנות מכל העולמות: מישהו שאנחנו מכירים מכין אותו בעצמו עבורנו; אנחנו צריכים לצאת מהבית כדי לאכול אותו אבל אנחנו נמצאים בבית – של מישהו אחר – כשאנחנו אוכלים אותו. מי שמודאג לגבי האווירה יכול להביא איתו איזה קימונו או חרב סמוראית כדי ליצור את התפאורה הדרושה. חוץ מזה – אי-אפשר לקבל את כל מה שאנחנו רוצים בחיים גם אם לפעמים, אם ממש מנסים, אפשר לקבל את מה שאנחנו זקוקים לו.

על כל אחד מאיתנו מוטלת הבחירה בדרך שבה הוא יצרך סושי. כיוון שאנחנו בעד דמוקרטיה ובחירה חופשית הרי שלא נכריע לטובתה של דרך אחת ויחידה ונניח לכל אחד לעשות את הבחירה שלו.

כתיבת תגובה