קטגוריות
סושי

סושי: כיצד לארגן "מסיבת סושי"

הפעם, נלמד כיצד לערוך בביתכם מסיבת סושי, בה כל אורח ואורחת יכולים להשתתף בהכנת סושי מסוגים שונים, ולאחר מכן יכולים כולם לשבת בצוותא ולהנות מהמנות שהכינו. מסיבת סושי מתאימה לאנשים מכל הגילאים- החל מבני נוער ועד לגימלאים, משום שהיא כוללת פעילות משותפת סביב שולחן אחד- פעילות שכולם יכולים לעסוק בה ולהנות ממנה, כל מה שצריך זה זוג ידיים. בואו נלמד כיצד לארגן את המסיבה.

מה דרוש לכם:

הדברים אשר נחוצים לכם לארגון מסיבת סושי הם רוטב סויה, פרוסות של אבוקדו ומלפפון טריים, דגים, בטטות מבושלות, דפי אצות (ניתן לרכישה בחנויות המתחמות), אורז לסושי, ג'ינג'ר משומר, וואסאבי וכמובן צ'ופסטיקס. למהדרים, ניתן להוסיף מרקי מיסו ואת משקה הסאקה.

הצעדים לארגון מסיבת סושי:

 צעד ראשון- לפני שאתם והאורחים שלכם מתחילים להכין רולים של סושי, עליכם לבחור את השולחן המתאים. להכנת סושי, השולחנות הטובים ביותר הם שולחנות נמוכים מאוד, הקרובים לרצפה.

צעד שני- כעת, לנוחיותם של האורחים שלכם, השתמשו בכריות במקום בכיסאות. אם אין לכם כריות נוי המיועדות לישיבה, השתמשו בכריות שינה רגילות, וצפו אותן בבדים צבעוניים שונים. המשקיעים יוכלו גם להוציא כמה כריות מהספה הביתית, ולעטוף אותן בבדים וכיסויים (את הספה תחביאו במרפסת…).

צעד שלישי- להכנת השולחן עבור מסיבת סושי, הניחו עבור כל אורח צלחת גדולה וצלוחית קטנה על השולחן. הצלוחית תשמש ככלי לרטבים. בנוסף, הניחו ליד כל צלחת מגבת ידיים קטנה (או כמה מפיות נייר), וזוג צ'ופסטיקס.

צעד רביעי- כעת, הכינו מראש 2-3 צלוחיות עם וואסאבי על השולחן, וצלחת מרכזית עם ג'ינג'ר משומר בחומץ (ממנה יוכל כל אורח לקחת ג'ינג'ר כחפצו עבור מנות סושי שונות שהכין).

צעד חמישי- הניחו על השולחן בקבוק או שניים של רוטב סויה (זכרו- סושי יש לטבול רק ברוטב סויה איכותי!)

צעד שישי- חתכו מראש את הדגים עבור כל מנת סושי (לחתיכות דקיקות ככל האפשר), והניחו את חתיכות הדג על כל הצלחות הגדולות של האורחים (אך זכרו להתחשב בצמחונים- להם אפשר להניח בצלחת פרוסות דקות של בטטה מבושלת).

צעד שביעי- הביאו את שאר המילויים שתכננתן להכניס למנות סושי שונות, וסדרו אותם בצורה נאה על השולחן (האבוקדו, המלפפון וכו').

צעד שמיני- אם החלטתם להכין גם תוספות למנות סושי, כמו מרק מיסו, אדממה וכדומה- הכינו אותם בקערות קרוב לכיריים או למיקרוגל, כדי שתוכלו לחמם אותם בשעה המתאימה.

צעד תשיעי- חתכו את דפי האצות לריבועים בגודל 4X4 סנטימטרים בערך, והניחו אותם בצורה אסתטית על זוג צלחות.

צעד עשירי- קחו קערת עץ גדולה ומלאו אותה באורז- סושי. הניחו את הקערה במרכז השולחן, בצירוף כמה כפות הגשה.

צעד אחד עשר- אף מסיבה, ובטח שלא מסיבת סושי, אינה שלימה בלי קצת משקאות חריפים. והמשקה החריף המושלם למסיבת סושי הוא כמובן הסאקה- הבירה היפנית העשויה אורז. אל תשכחו לדאוג גם לאורחים שאינם שותים אלכוהול, והכינו קנקן של תה ירוק קר וקנקן של מים.

צעד אחרון חביב- כשהאורחים מגיעים ומתיישבים, העבירו ביניהם את כל המצרכים שלא הונחו על הצלחות האישיות, והתחילו לעסוק במלאכה המהנה של גלגול סושי!

כתיבת תגובה