קטגוריות
בריאות מה חדש

על ניתוח מיני מעקף והחיים שלאחריו

השמנת יתר הינה אחד מהגורמים המרכזיים להתפתחות מחלות כרוניות, מה גם שהיא מגבילה מאוד בתנועה, מקשה על הנשימה ואינה נחשבת לאסתטית. כאשר מדובר בהשמנה קיצונית, קשה מאוד להפחית במשקל באמצעות שינוי אורחות החיים בלבד, ולכן מומלץ לעיתים לפנות אל האפיק הכירורגי שכולל ניתוחים בריאטריים מסוגים שונים. הניתוח הפופולארי ביותר בתחום זה הוא ניתוח מיני מעקף ומייד תקבלו את כל המידע לגביו.

ניתוח מעקף לעומת מיני מעקף – מה ההבדל?

ניתוח מיני מעקף הוא למעשה גרסה חדשה ומתקדמת יותר של ניתוח מעקף רגיל. בעוד בניתוח מעקף רגיל המנתח מבצע שתי השקות חדשות של הקיבה למעיים – האחת של פאוץ' קטן אשר מקטין את נפח הקיבה והשנייה בין שתי לולאות מעיים, הרי שבניתוח המיני מעקף מבוצעת רק השקה אחת, מה שהופך את הניתוח למהיר ובטוח יותר.

בניתוח זה לא מבוצע למעשה שינוי אנטומי שבלתי אפשרי לשנותו בהמשך (למשל, במידה וישנם סיבוכים) והוא משפר באופן משמעותי את מדדי הסוכרת מייד לאחר הניתוח, בשל מעבר קצר יותר של מזונות במעיים וספיגה פחותה של סוכרים ושומנים.

מי מתאים לעבור את הניתוח?

על מנת לעבור את ניתוח המיני מעקף, על הרופא לאבחן השמנת יתר חולנית של BMI מעל 40 או של BMI נמוך יותר, במידה והמטופל סובל בנוסף גם מתסמינים משמעותיים של הסינדרום המטאבולי כדוגמת יתר לחץ דם, היפרליפידמיה ובמיוחד סוכרת. ניתוח המיני מעקף מהווה פתרון יעיל גם כניתוח בריאטרי ראשון וגם במידה והמטופל כבר עבר ניתוח קודם ועלה בחזרה במשקל או שהניתוח כשל או הסתבך מסיבה כלשהי.

מהלך הניתוח

במהלך ניתוח המיני מעקף, הכירורג יוצר מספר פתחים על מנת שדרכם יוחדר הציוד הלפרוסקופי מבלי לפתוח את חלל הבטן. לאחר מכן יוצר המנתח כיס קטן (פאוץ') מהקיבה שמתחבר למעיים דרך לולאה שעוקפת חלק נכבד מרוב הקיבה, התריסריון ועד 2 מטרים של מעי דק. למעשה, ניתוח המיני מעקף מסתיים בהשקה אחת חדשה של הקיבה אל המעיים, מה שגורם ליכולת קיבול נמוכה יותר של הקיבה לקליטת מזון וליכולות מופחתות של ספיגת מזון בשל מעקף מקטע המעיים.

החיים שלאחר הניתוח

עד שנה לאחר הניתוח משילים המטופלים מגופם בין 70 ל- 80 אחוזים מהמשקל העודף, כך שלצד השיפור המהיר והמיידי במדדי הסוכרת, הרי שמדובר באפשרות מעולה להגעה למשקל גוף תקין בזמן קצר. יש לציין כי החיים שלאחר הניתוח חייבים לכלול ליווי של איש מקצוע מתחום התזונה וזאת על מנת לוודא שלא מתפתחים חסרים תזונתיים כלשהם.

כתיבת תגובה