קטגוריות
מה חדש

מערכות סולאריות עצמאיות – מה אתם צריכים לדעת עליהן?

בזמן האחרון בוודאי שגם אתם נחשפתם לקמפיינים שונים שמראים עד כמה משתלם להקים מערכת סולארית ושככל שהשטח הפנוי שיש לכם גדול יותר, כך תוכלו להפיק יותר אנרגיה ולמכור את העודפים לחברת החשמל. ואכן, ישנם כאלו שמסוגלים לייצר יותר חשמל מכפי הדרישה ובכך הם מפיקים רווחים נאים ביותר ממכירת החשמל העודף. אך מה עושים כאשר המקום כלל אינו מחובר לרשת החשמל הארצית? במקרה שכזה ניתן ליהנות מפירות ההשקעה של מערכות סולאריות עצמאיות ומיד תבינו במה מדובר.

מערכת סולארית עצמאית – לייצר חשמל לשימוש מקומי

המערכות הסולאריות העצמאיות, הידועות גם תחת השם מערכות off-grid, הן מערכות שמפיקות חשמל לצריכה המקומית שלכם, מה שיכול להיות בית מגורים, עסק, מפעל, שטח חקלאי וכו'. מערכות שכאלו מתאימות לכל המקרים בהם אין במקום חיבור לרשת החשמל הארצית, אך עדיין ישנה דרישה לאנרגיה חשמלית להפעלת שירותים שונים. במקום להתחיל לדאוג לחיבור לרשת החשמל, מה שלוקח הרבה מאוד זמן (אם בכלל אפשרי), ניתן לתכנן מערכת חשמל סולארית שתפיק חשמל בצורה עצמאית ללא העברה לחברת החשמל.

כיצד בנויה מערכת סולארית עצמאית?

מערכת סולארית עצמאית מורכבת כמעט מכל אותם המרכיבים של המערכות שמחוברות לרשת החשמל:

  • פאנלים סולאריים – התפקיד של הפנלים הוא לקלוט את אנרגיית השמש ולהמיר אותה לזרם חשמלי.
  • ממיר – מאחר ומכשירי החשמל שלנו עובדים בצורה של זרם חליפי, יש לחבר לפאנלים הסולאריים ממיר מיוחד שממיר את הזרם שנוצר בפאנלים (זרם ישר) לזרם חליפי שניתן להשתמש בו.
  • מצברים – החשמל שנוצר נאגר במצברים מיוחדים (מצברי פריקה עמוקה) שיכולים לשחרר את זרם החשמל הנדרש לצרכים השונים.

בנוסף המערכת כוללת בקר מיוחד שמסייע בשליטה על מידת החשמל שנוצרת בפאנלים ולמעשה מונע טעינת יתר של המצברים. הרכיב היחידי שחסר הוא המונה, שכן אין צורך בשום "התחשבנות" עם חברת החשמל.

ומה עושים בחורף ובימים מעוננים?

מאחר וכבר הבהרנו כי מערכות סולאריות עצמאיות אינן מחוברות לרשת החשמל ומיועדות למקומות שאינם נגישים לרשת החשמל הארצית, על פניו אמורה להית בעיה בימי חורף גשומים ומעוננים. ובכן, רק על פניו, שכן בפועל לא באמת אמורה להיות בעיה.

גם בימים שכאלה, עדיין הפאנלים הסולאריים מסוגלים להפיק חשמל מקרני השמש המעטות שפוגעות בהם. במידה ודרישות החשמל גבוהות מאשר אלו שמיוצרות במערכת, הבקר ינתב את החשמל הנדרש דרך המצברים הטעונים. אם גם זה לא מספיק, תמיד ניתן להתקין גנרטור שיופעל כאשר רזרבות החשמל אזלו כולן.

 

כתיבת תגובה