מי שעוסק בתחום של כתיבת מאמרים ניצב לעיתים לפני דילמה לא פשוטה: כמה להשקיע בכתיבה של מאמרים? האם לערוך תחקיר מעמיק כדי להוציא מתחת ליד הכותבת מאמר שממש יעזור לגולשים נזקקים? האם לנסות להשקיע את כל היכולת שלנו כדי ליצור מאמרים מעמיקים, כתובים נהדר ומושלמים מבחינה סגנונית? האם לנסות ולמצוא נושאים מקוריים עבור מאמרים שעלינו לכתוב? או שמא צריך פשוט לפלוט כמה מאות מילים אל מסך המחשב הסובל את הכול, למקם ביטויים בצפיפות הנדרשת, ללחוץ על אנטר וזהו?
לצערי, אין לי תשובה פשוטה לשאלה. למעשה השאלה הזו טומנת בחובה שאלות מאד משמעותיות שקשורות לתחום של קידום בגוגל. האם יש בכלל צורך במאמרים איכותיים או שמא מה שחשוב הוא לייצר מאמרים בללי קשר לאיכות שלהם? וכאשר אנחנו מדברים על איכות של מאמרים, מהי האיכות הזו? כיצד היא נמדדת? במקוריות? ברמת כתיבה מעולה? במשיכת עינו של הגולש? ישנן הרבה שאלות שצריך לענות עליהן ונדמה לי שעדיין אין לנו תשובות חד משמעיות על השאלות הללו.
יתר על כן, צריך לזכור שכותבי מאמרים מקבלים סכום כסף קבוע עבור כל מאמר, בהתאם למספר המילים שבו. כותב מאמרים יכתוב ברמת השקעה שנראית לו סבירה בהתאם לתשלום שהוא מקבל: מי שמקבל סכום קטן ישתדל לכתוב מאמרים במהירות כדי שהכתיבה תהיה משתלמת עבורו. מי שיקבל יותר אולי ישקיע יותר זמן בכתיבת כל מאמר והוא יפיק מאמרים טובים יותר.
בנימה אישית אני יכול לומר שבתור כותב מאמרים אני משתדל שלא להפיק מאמרים שבהם אני ממש מתבייש. גם אם מדובר רק בעבודה ולא בכתיבת הרומן הישראלי הגדול של המאה העשרים ואחת עדיין יש בעיני חשיבות לכבוד מקצועי ושמירה על איכות מינימאלית במציאות שבה אני פועל.